Finska julstjärnor – klara på en kvart
Så enkelt gör du smördegsbakverken
Baka finska julstjärnor på en kvart – går det? Ja, om du använder färdig, fryst smördeg går bakandet på ett kick. Sylt, skivade äpplen med socker och kanel eller vaniljkräm. Toppa smördegsplattan med ditt favorittillbehör och du fixar gofika på nolltid.
Finska julstjärnor
Ingredienser
- 4 smördegsplattor, kvadratiska
- 4 tsk hallonsylt 1,5 kg, eller annan god sylt
- 1 ägg
- 4 hallon, kan uteslutas
- florsocker, att strö över
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
4 recept på lättbakade kolasnittar
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Så fixar du snabbaste superfikan
Juliga marängdekorationer





4 h
Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg
Kanelbullar med brynt smör





2 h
Valnötsbröd





1 h 40 min
Veganska mandelmusslor





1 h 30 min
Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer





1 h 30 min
Knäckig äppelpaj med vaniljsås





50 min
Kladdkakedammsugare





30 min
Smulkaka med citron – den här är så otroligt god





1 h
Blondie med lime, kokos och vit choklad





1 h 30 min
Mormor Inga-Lisas kringlor





Focaccia art





2 h 25 min
Vegansk kola med pepparkakssmak





45 min
Focaccia med tomater och basilika





1 h 30 min
Chokladdoppade clementinklyftor





15 min
Saffransbullar med mandelmassa





1 h 30 min
Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet





3 h 20 min
Piadina – så gör du italienska tunnbröd





30 min
Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor





2 h
Kolakakor med strössel





30 min
Mince pies – söta pajer till adventsfika





1 h 30 min