Savoykål med kokt potatis och pepparrot
Savoykål med kokt potatis och pepparrot

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

3 (3 röster)

Matsmarta onsdag

Savoykål med kokt potatis och pepparrot. Det här kan vara det snabbaste och godaste tillbehöret som sätter guldkant på vardagmaten.

Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

  • Ingredienser

  • 500 g potatis, med skal (av mindre sort)
  • 0.5 savojkålshuvud
  • 100 g pepparrot, färsk
  • 50 g smör
  • 1 citron, ekologisk (tvättad)
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Gå till roten!

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Mathias Dahlgren (kock)

MER OM GODARE

Fattigmacka med potatis och purjo

10 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås

Farmors rustika rödbetsbiffar

40 min

Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Lunchlåda med inlagd strömming

45 min

Krossad vitlökspotatis

15 min

Goda färsbollar med sojafärs

Nio matlådor som förgyller din vardag

Oxfilé med baconstekt savoykål

1 h 40 min

Tofuklämmor – goda tunnbrödrullar

20 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan

1 h

Här har köken minskat sitt matsvinn med 27 ton

Så blir du en klimat-kreativ kock

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Bönquesadillas med lime och chipotle

30 min

Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

 Ryggbiff med tomat­ och avokadosallad och rostad potatis

1 h

Rödbetsbiffar med rosmarin

15 min

Så enkelt lyxar du till smart vardagsmat