Savoykål med kokt potatis och pepparrot
Savoykål med kokt potatis och pepparrot. Det här kan vara det snabbaste och godaste tillbehöret som sätter guldkant på vardagmaten.
Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).
Savoykål med kokt potatis och pepparrot
Ingredienser
- 500 g potatis, med skal (av mindre sort)
- 0.5 savojkålshuvud
- 100 g pepparrot, färsk
- 50 g smör
- 1 citron, ekologisk (tvättad)
- salt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Fattigmacka med potatis och purjo





10 min

Tumtryckta potatisar med bbq-sås






Farmors rustika rödbetsbiffar





40 min
Tareq Taylor: Så enkelt att laga gott av julens rester

Lunchlåda med inlagd strömming





45 min

Krossad vitlökspotatis





15 min

Goda färsbollar med sojafärs

Nio matlådor som förgyller din vardag
Oxfilé med baconstekt savoykål





1 h 40 min
Tofuklämmor – goda tunnbrödrullar





20 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan





1 h
Här har köken minskat sitt matsvinn med 27 ton

Så blir du en klimat-kreativ kock

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Bönquesadillas med lime och chipotle





30 min

Tinas potatissallad med spenat och ostronvinägrett
Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax
Färskpotatisens dag – så kokar du den perfekt

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Ryggbiff med tomat och avokadosallad och rostad potatis





1 h

Rödbetsbiffar med rosmarin





15 min