Siciliansk grönsakspytt caponata

Siciliansk grönsakspytt caponata.
Siciliansk grönsakspytt caponata.

Har du passerade tomater hemma? Ta chansen och gör en siciliansk grönsakspytt med aubergine, paprika, oliver – och russin.

Recept från Mutti.

Siciliansk grönsakspytt caponata

Siciliansk grönsakspytt caponata

Antal: 2 portioner Tid:

  • 1 stor aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 selleristjälk
  • 1 lök
  • 80 g urkärnade gröna oliver
  • 1 msk russin
  • 250 g passerade tomater
  • 1 msk vinäger 
  • 1 msk trippelkoncentrerad tomatpuré

Gör så här:

  1. Skär auberginerna och strö över salt. Torka av med hushållspapper när auberginerna börjat vätska sig.
  2. Fritera dem i lite olja tills de blir gyllenbruna.
  3. Rensa paprikan. Skär sellerin i 1 cm bitar. Skala och grovhacka löken och bryn den i en stekpanna med lite olja. Tillsätt selleri, paprika, gröna oliver, russin och slutligen auberginerna. Häll i vinägern och höj värmen. Puttra ihop någon minut. Tillsätt slutligen den passerade tomaten och rör ihop.
  4. För att ytterligare berika receptet, häll i trippelkoncentrerad tomatpuré utspädd i lite buljong eller vatten.
  5. Låt koka cirka 10 minuter och servera grönsakspytten varm. (På bilden är caponatan upplagd i ett skal av smält riven parmesan.)
Publisert:

LÄS VIDARE