Siciliansk grönsakspytt caponata

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Siciliansk grönsakspytt caponata.
Siciliansk grönsakspytt caponata.

Har du passerade tomater hemma? Ta chansen och gör en siciliansk grönsakspytt med aubergine, paprika, oliver – och russin.

Recept från Mutti.

Siciliansk grönsakspytt caponata

Siciliansk grönsakspytt caponata

Antal: 2 portioner Tid:

  • 1 stor aubergine

  • 3 msk olivolja

  • 1 röd paprika

  • 1 selleristjälk

  • 1 lök

  • 80 g urkärnade gröna oliver

  • 1 msk russin

  • 250 g passerade tomater

  • 1 msk vinäger 

  • 1 msk trippelkoncentrerad tomatpuré

Gör så här:

  1. Skär auberginerna och strö över salt. Torka av med hushållspapper när auberginerna börjat vätska sig.

  2. Fritera dem i lite olja tills de blir gyllenbruna.

  3. Rensa paprikan. Skär sellerin i 1 cm bitar. Skala och grovhacka löken och bryn den i en stekpanna med lite olja. Tillsätt selleri, paprika, gröna oliver, russin och slutligen auberginerna. Häll i vinägern och höj värmen. Puttra ihop någon minut. Tillsätt slutligen den passerade tomaten och rör ihop.

  4. För att ytterligare berika receptet, häll i trippelkoncentrerad tomatpuré utspädd i lite buljong eller vatten.

  5. Låt koka cirka 10 minuter och servera grönsakspytten varm. (På bilden är caponatan upplagd i ett skal av smält riven parmesan.)

Publicerad:

LÄS VIDARE