Prinsesstårta – så bakar du steg för steg

3 (1 röst)

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Prinsesstårta – överraska med en hemgjord tårta. Den älskade prinsesstårtan är enklare än du tror att baka om du använder ett färdigt marsipanlock.

Prinsesstårta

Antal: 8 bitar Tid: 60 minuter ( 30 min om du inte bakar tårtbotten)

Tårtbotten (kan även köpas färdig)

  • 4 ägg

  • 2 dl socker

  • 1 dl vetemjöl

  • 1 dl potatismjöl

  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 3 dl marsankräm

  • 4 dl vispgrädde

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 0,5 dl hallonsylt

Garnering

  • 1 färdigt marsipanlock

  • ros och blad

  • florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Om du använder en köpt tårtbotten kan du stänga av ugnen igen och hoppa direkt till steg 7 och fyllningen.

  3. Tårtbotten: Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar).

  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll den i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 min. Ta ut kakan och låt den stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Låt kallna.

  6. Dela kakan i 3 bottnar.

  7. Fyllning: Gör marsankrämen enligt anvisning på paketet. Låt den kallna.

  8. Vispa grädden tjock. Blanda grädden med marsankrämen.

  9. Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på hallonsylt och ett lager kräm. Lägg på nästa botten och bred på kräm. Lägg på den sista botten och bred på resten av krämen, gärna så att den blir lite högre på mitten och runt kanterna.

  10. Garnering: Lägg på marsipanlocket.

  11. Dekorera med rosor och blad. Sikta över florsocker. Njut!

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Socker

Efterrätt