Foto: Julia Tuvesson
Bakad fårost, så otroligt gott.

Bakad fårost med rostad tomat

4,7 (6 röster)

Bakad fårost – ja, det är precis lika gott som det låter. ”Om du inte har testat att baka feta- ost i ugnen ännu kommer du att skrika rakt ut första gången du äter det. Den varma, mjuka osten är underbart god att äta tillsammans med en kall melonsallad, instoppad i ett libabröd eller tillsammans med några skivor grillat surdegsbröd”, säger Julia Tuvesson. I hennes kokbok Plåtmat hittar du fler läckra recept som lagas på en plåt.

Bakad fetaost med rostad tomat och melonsallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 paket fetaost, à 150 g
  • 2 msk olivolja
  • 200 g cocktailtomat, halverade
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 röd chili, finhackad (eller chiliflakes 2 tsk/chili)
  • svartpeppar
  • Melonsallad

  • 0.5 melon, delade i mindre bitar
  • 0.5 gurka, skalad och skivor
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 dl basilika, och/eller mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, saft och skalen
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 4 libabröd , eller surdegsbröd

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM