Foto: Frida Wismar
Mustig, salt, söt, lite komplex - den här svampsoppan har allt.

Skummig svampsoppa med portvin och tryffel

5 (1 röst)

Skummig svampsoppa med portvin och tryffel – den här svampsoppan har varit med mig i flera år. Den har i mitt tycke allt som en svampsoppa ska ha. Mustig, salt, söt, lite komplex, ja, egentligen allt. Jag minns fortfarande första gången jag gjorde den. Det var när min rumskompis i Köpenhamn fyllde 25 år och vi ville laga något alldeles extra. Jag fick ett recept från min gode vän Christopher Robin, som i mitt tycke är ett gastronomiskt geni. Det blev tyst runt bordet när alla smakat. – Erik Hammar

Recept från ”Min franska resa”, av Erik Hammar (Bonnier Fakta) - Sveriges mästerkock 2018.

Skummig svampsoppa med portvin och tryffel

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 750 g champinjoner, tvättade
  • 1 l kycklingbuljong
  • 4 schalottenlökar, grovt hackade
  • 3 msk smör
  • 1 msk dragon, torkad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl portvin
  • 2 tsk tryffelolja, svart (av bra kvalitet)
  • flingsalt
  • vitpeppar, nymalen

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK