Hur ska jag steka kyckling?

MAT & DRYCK

Hej!

Jag har nu provat att steka kycklingen i olja, smör, hög värme, låg värme, teflon, vanlig panna... Den fastnar i alla fall!

Den bränns fast under hela tiden jag steker; inte bara i början innan den fått stekyta.

Jag har vid dessa tillfällen oftast använt mig av kycklingfilé som jag skurit i mindre bitar......

/Cecilia

Hej Cecilia!

Det här brukar funka:

1. Värm ugnen till 125 grader.

2. Torka av kycklingfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra dem.

3. Stek dem hela i smör eller olja. Snåla inte på matfettet, Det tränger inte in i köttet så du får ändå en mager maträtt. Stek på ganska hög värme tills filéerna fått fin färg på båda sidor.

4. Flytta över till ett ugnssäkert fat och stek klart i ugnen. Det tar ungefär 10 minuter.

5. Servera hela eller skär i mindre bitar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Livsmedel