Grova frallor med tranbär
Grova frallor med tranbär

Grova frallor med tranbär

4,1 (21 röster)

Är du sugen på ett riktigt grovt bröd ska du prova de här frallorna med mycket smak av tranbär och solrosfrön.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Matbröd.

En portion blir cirka 20 frallor.

Tid tillkommer med 1– 1,5 timme för degen att jäsa två gånger.

Grova frallor med tranbär

  • Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 2 dl torkade tranbär
  • 0.5 dl linfrön, hela
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk salt
  • Pensling

  • 1 ägg
  • solrosfrön

Gör så här

LÄS VIDARE