Grova frallor med tranbär
Grova frallor med tranbär

Grova frallor med tranbär

4,8 (12 röster)

Bakrecept

Är du sugen på ett riktigt grovt bröd ska du prova de här frallorna med mycket smak av tranbär och solrosfrön.
Recept ur Fredrik Nyléns bok Matbröd.

En portion blir cirka 20 frallor.

Tid tillkommer med 1– 1,5 timme för degen att jäsa två gånger.

Grova frallor med tranbär

  • Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 7 dl rågsikt
  • 2 dl torkade tranbär
  • 0.5 dl linfrön, hela
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk salt
  • Pensling

  • 1 ägg
  • solrosfrön

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Hönökaka

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Fredrik Nylén – receptkreatör

Bröd recept

Bakning

MER OM GODARE

Så många deciliter är en cup

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Kardemummasnurror

1 h

Ladda för kanelbullens dag

Snickerskladdkaka

1 h

Ostscones

35 min

Hönökaka – hembakade är godast

45 min

Syltkakor spröda och goda

45 min

Kladdkaka med dulce de leche

1 h

Hallongrottor med choklad

45 min

Camilla Hamid: Alla kan lyckas med bakningen

Kärleksmumssnittar

1 h

Äppelkaka med frosting

1 h

Kanelbullesockerkaka

1 h 10 min

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Baka bröd: Här är allt du behöver

Aroniabär – allt om det nyttiga bäret

Dovhjortstartar med rödbetor, spiskummin, brynt smör och havgusost

Choco almond de luxe

45 min

Cookie dough-paj

40 min

Frappuccino – svalkande kaffedrink

10 min

Vårrullar med nutella och banan

50 min

Nutellakakor

20 min

Mascarponeglass med hallonswirl och pistaschnötter

30 min

Macarons på ett enklare sätt

1 h