Aprikos ger fin smak och valnötter ger härligt crunch.

Foto: Katja Ragnstam

Frallor med aprikoser och valnötter

3,7 (17 röster)

Bakrecept

Härliga, rustika frallor med rikligt av aprikoser och nötter.

Passar perfekt till lagrade ostar!

Recept ur boken “Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.

OBS! Tid för jäsning tillkommer med 12–14 timmar.

1 portion i receptet blir cirka 6 stora frallor.

Frallor med aprikoser och valnötter

  • Ingredienser

  • 350 g kallt vatten
  • 3 g jäst, färsk. 3 g är ungefär en bit stor som en ärta.
  • 100 g fullkornsdinkelmjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 100 g torkade aprikoser, klippta i små bitar
  • 50 g valnötter
  • 350 g vetemjöl special

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Så lyckas du med långjäst bröd

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Bröd recept

MER OM GODARE

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

30 min

Så lyckas du med långjäst bröd

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min