Herrlandslaget i fotboll lanserar fotbollspizza inför EM 2021

Här är pizzaingredienserna som tog platserna i laguppställningen

Av: 

Lisa Nilsson

Så ser den officiella fotbollspizzan ut.
Så ser den officiella fotbollspizzan ut.

Matnytt

Rött kort för banan och ananas men kebabköttet blev invald i truppen direkt. Inför europamästerskapen i fotboll 2021 lanserar herrlandslaget nu en officiell fotbollspizza. Här är pizzaingredienserna som tog platserna i laguppställningen.

Är det något som passar lika bra som en fot i fotbollsko så är det fotbollsfest och pizza! Det tycker i alla fall herrlandslaget i fotboll. Inför sommarens kommande europamästerskap har landslaget tillsammans tagit fram den officiella fotbollspizzan.

Som en hyllning till sina fans har medlemmarna röstat om ingredienserna och den slutgiltiga uppställningen har förfinats av landslagskockarna Mats Broström och Gustaf Sandfridsson.

– Fotbollspizzan är ett roligt projekt och innehållet är som upplagt för långa och livliga diskussioner. Hur du äter din pizza, vilken typ av pizza du föredrar och kanske framförallt – vad du vill ha på den, är väldigt individuellt och nästan bara kreativiteten sätter gränser för möjliga kombinationer. Vi hoppas att många fotbollsfans kommer att gilla den och att de får en fin stund hemma i soffan när de hejar fram vårt herrlandslag under hela EM, säger Mats Broström, landslagskock för svenska herrlandslaget i fotboll i ett pressmeddelande.

Detta innehåller officiella fotbollspizzan

I pressmeddelandet framgår det att taktiksnacket varit intensivt kring vad denna pizzaskapelse skulle innehålla: ananas, curry, banan, sås eller inte sås. Inbakad eller inte? Topping och form på pizza har visat sig vara en sann vattendelare.

Här är finalresultatet av vilka ingredienser som gick rätt upp i krysset i omröstningen: tomatsås, kebabkött, färska champinjoner, riven mozzarella, färska tomater, gul lök, inlagd chili eller feferoni och vitlökssås.

I den vegetariska varianten ersätts kebabköttet av kebabkryddad ostronskivling. Och pizzan kan gärna toppas med lite rucola, koriander eller mynta. Och glöm inte den klassiska pizzasalladen!

Robin Quaison med EM-pizzan

Resultatet presenteras av inga mindre än Victor Nilsson Lindelöf och Robin Quaison och i ett Youtubeklipp smakar Quaison på vad som kanske kommer bli sommarens populäraste pizza framför TV:n.

Enligt Quiason var det han som bestämde att det skulle vara kebabkött på pizzan och innan han tar sin första tugga så toppas pizzan med lite vitlökssås. Han konstaterar att finalresultatet blev bra!

Fotbollspelaren Robin Quaison om topping på pizza

I klippet berättar Quaison även vilka ingredienser som får rött kort på hans pizza:

– På min pizza vill jag inte ha skinka, för det äter jag inte, sen har jag inte förstått det här med banan och ananas på pizza. Lök är lite sådär men det funkar.

Han får också frågan om vem som är den största pizzafantasten i herrlandslaget:

– Det är en bra fråga, men ska vi säga Granen eller? Jag skojar bara, jag vet faktiskt inte men jag älskar pizza. Det är inget vi brukar prata om för vi får inte pizza, så det kan vara jag. Men jag hoppas att ni gillar vår fotbollspizza, för det gjorde verkligen jag.

Enligt pressmeddelandet kommer pizzan att säljas från och med vecka 23 på över 500 pizzerior i Sverige, på 44 av dem kommer pizzan att levereras i en speciellt framtagen blå-gul pizzakartong.

Så här ska du säga om du beställer EM-pizzan:

”Jag skulle vilja beställa fotbollspizzan. Det ska vara kebabkött, lök, riven mozzarella, skivade färska champinjoner, inlagd chili eller feferoni och gärna lite rucola, mynta eller koriander på om ni har.”

ANNONS

Nu finns Muminmuggarna ABC i duopack äntligen att beställa hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Pizzaugn: Bästa tipsen för att grilla pizza

ÄMNEN I ARTIKELN

Matnytt

Pizzarecept

Herrlandslaget i fotboll

MER OM GODARE

Extrema bristen på strömming: Surströmmingssäsongen hotad

WWF: Därför ska du låta bli amerikansk hummer

Veganmärkt mat kan innehålla spår av animaliska ingredienser

Lista: Nya restauranger i Not So White Guide 2021

Så mycket mat häller vi ner i avloppet

Det här äter landslagsspelarna helst under mästerskap

Efter succén – nu drar stjärnkocken ny publik

Svenskarnas mest köpta alkoholfria ölsorter

Så äter svenskarna 2021 – detta äter vi helst

Här är svenskarnas favoritkök

Klassisk glass tar bort figuren efter kritik

Arla kommer med uppstickaren Jörd – ska utmana Oatly

Fiskarna att undvika – kan innehålla miljögifter

Grillad pizza med hemmagjord tomatsås och flatrökt skinka 

25 min

Restriktioner på restauranger – det här gäller

Hoch el hellow – campingpizza i stekpanna

40 min

It-attacken mot Coop – detta har hänt

Coop i Hälleforsnäs stängd – traktens enda butik

Mamma Mia! Han gör pizza som ett proffs

Stenålderskost minskar nivån av blodfetter

Årets glassnyheter är äntligen här

Rekordår för hjortron – "aldrig sett på maken"

Tomma hyllor på Systembolaget – rosévinet hotas

Första löningshelgen – och tillbaka på krogen