Kladdkaka med kokosgrädde. En tårta som passar året om!
Kladdkaka med kokosgrädde. En tårta som passar året om!

Kladdkaka med kokosyoghurt, jordgubbar och kanderade pumpafrön

2,8 (14 röster)

”Kladdkaka – mitt självklara go-to-recept när det vankas fina. En tårta som passar året om – toppad med len kokosyoghurt, de frukter eller bär som är i säsong och kanderade pumpakärnor för en lyxig touch. Här blir jordgubbar en självklarhet.”

Recept av Therese Elgquist.

En portion räcker till en kaka på cirka 8–10 bitar. Kakan blir som bäst om den får stå i kylen en timme före servering!

Kladdkaka med kokosyoghurt, jordgubbar och kanderade pumpafrön

  • Chokladtårta

  • 2 dl havremjöl
  • 1 dl kokossocker
  • 0.5 dl kakao
  • flingsalt
  • 2.5 dl havremjölk, eller annan valfri växtdryck
  • 1 dl tahini
  • 12 färska dadlar, urkärnade
  • 100 g mörk choklad
  • 0.5 msk kokosolja, + kokosflingor att "bröa" formen med
  • Kanderade pumpakärnor

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 msk lönnsirap
  • Topping

  • 2 dl kokosyoghurt
  • 250 g jordgubbar, färska
  • mynta, eller chokladmynta

Gör så här