Foto: Björn Lindahl
Nubberöra på potatis - gott tilltugg till fördrinken.

Potatisbåt med nubberöra

4,4 (5 röster)

Potatisbåtar med matjesill är fantastiskt smidiga och goda att äta, antingen som ett tilltugg till fördrinken eller som en del av julbordet. Eller både och.

Portionerna är beräknade på bufféstorlek.

Potatisbåt med nubberöra

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 6 medelstora potatisar, fast sort
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 rödlök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g matjesill, ca 180 g avrunnen
  • 1 dl färsk dill, finklippt
  • Garnering

  • färsk dill
  • citron, eventuellt

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK