Nubberöra på potatis - gott tilltugg till fördrinken.
Nubberöra på potatis - gott tilltugg till fördrinken.

Potatisbåt med nubberöra

4,5 (6 röster)

Tilltugg och snacks

Potatisbåtar med matjesill är fantastiskt smidiga och goda att äta, antingen som ett tilltugg till fördrinken eller som en del av julbordet. Eller både och.

Portionerna är beräknade på bufféstorlek.

Potatisbåt med nubberöra

  • Ingredienser

  • 6 medelstora potatisar, fast sort
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 rödlök
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g matjesill, ca 180 g avrunnen
  • 1 dl färsk dill, finklippt
  • Garnering

  • färsk dill
  • citron, eventuellt

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Så gör du Tinas majonnäs

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Julmat

Potatisrecept

Buffé

Svenska recept

MER OM GODARE

Pimpa julbordet – rätterna som lyfter

Fyllda potatisar med rökt fisk och crème fraiche

35 min

Frasiga grönkålschips

20 min

Smarrigt tilltugg på julbordet - för alla!

1 h 30 min

Krispig inlagd gurka fixar du snabbt

1 h 10 min

Hemgjorda marsipanlimpor

20 min

Skinkmacka med het oströra

10 min

Saftiga matsäcksbullar med julskinka

1 h

Kryddiga teriyaki-tapas

2 h

Olé - spanska solbitar till förrätt

35 min

Knäckesnittar med saffransaioli

1 h 20 min

Lyxig fiskpaté gör succé.

1 h 15 min

Bakad ost med fikon och pecannötter

20 min

Chèvre chaud med fikon och pepparkaka

Läckra sötpotatispuffar - vegansk streetfood

45 min

Så räddar du majonnäsen

10 min

Magisk ostbricka: brie chaud

45 min

Smördegsflarn med räkor och avokado

1 h

Härlig blandning mellan guacamole och hummus

15 min

Bjud på champagnekakor

25 min

Krämig kycklingdip med ost

30 min

Eldost med dadlar och chiliolja

20 min

Krutonger – enkelt och gott att göra själv

15 min

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min