Fisktagine – fiskälskarens favorit.
Fisktagine – fiskälskarens favorit.

Fisktagine i lergryta

4,4 (14 röster)

Middagstips

Fiskgryta är lite bortglömt men faktum är att just fisk blir väldigt gott i gryta. Fisktagine med sina orientaliska smaker kan få vilken fiskhatare som helst att bli omvänd.

Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic). Foto: Stefan Weittanen.

Fisktagine i lergryta

  • Ingredienser

  • 700 g fryst fiskfilé, färsk eller fryst fiskfilé, tillexempel torsk, sej, kolja
  • salt och peppar
  • 0.5 citron, färskpressad saft
  • Kryddblandning

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.25 krm saffran
  • 1 krm svartpeppar
  • Grytbas

  • 2 lök, röda eller gula
  • 3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 0.5 citron
  • 3 msk olivolja
  • 10 st aprikos
  • 1 dl gula russin
  • 5 port grönsaksbuljong, varm
  • 2 msk flytande honung
  • 1 knippe bladpersilja, litet
  • Garnering och servering

  • paprikapulver
  • bladpersilja
  • granatäpplekärnor
  • couscous, gärna pärlcouscous

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Fyra grymt goda grytor

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Mat & dryck

Recept

Grytor recept

MER OM GODARE

Fyra grymt goda grytor

Masala med kalkon och rostad mandel

1 h

Rödbetsratatouille med fetaostströssel

1 h 20 min

Superenkel middag: Laga allt i en gryta

1 h 10 min

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Provensalsk fisksoppsgryta

1 h

Så gör du mustigare Boeuf Bourguignon

2 h 10 min

Husmanskost – här är tio klassiska rätter

Indisk madras curry – het och krämig

1 h 20 min

Vegetarisk Stroganoff med halloumi

30 min

Nigeriansk kycklinggryta

1 h 30 min

Kalkonfilé i krämig sås med ädelost

40 min

Coq au vin – Tareq Taylors recept med kyckling

1 h 15 min

Vad blir det till middag?

Middagstips för hela familjen

Markiz goda kyckling

35 min

Kyckling – våra bästa recept

Vanliga missen många gör när de steker

Läckra recept på snabb, god och billig vardagsmat

”När jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv”

Karim Rezaul – indisk mat i världsklass

Gratinerad gnoochi med broccoli och gorgonzola

40 min

Paolos pizza med taleggio och mozzarella

1 h 20 min

Paolos pasta med musslor

35 min