Foto: STEFAN WEITTANEN
Fisktagine – fiskälskarens favorit.

Fisktagine i lergryta

Bli först med att rösta!

Fiskgryta är lite bortglömt men faktum är att just fisk blir väldigt gott i gryta. Fisktagine med sina orientaliska smaker kan få vilken fiskhatare som helst att bli omvänd.

Recept av Lena Söderström, ur boken ”Grytor - från lättlagat till lyx” (Semic). Foto: Stefan Weittanen.

Fisktagine i lergryta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 700 g fryst fiskfilé, färsk eller fryst fiskfilé, tillexempel torsk, sej, kolja
  • salt och peppar
  • 0.5 citron, färskpressad saft
  • Kryddblandning

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.3 krm saffran
  • 1 krm svartpeppar
  • Grytbas

  • 2 lök, röda eller gula
  • 3 morötter
  • 1 röd paprika
  • 0.5 citron
  • 3 msk olivolja
  • 10 st aprikos
  • 1 dl gula russin
  • 5 port grönsaksbuljong, varm
  • 2 msk flytande honung
  • 1 knippe bladpersilja, litet
  • Garnering och servering

  • paprikapulver
  • bladpersilja
  • granatäpplekärnor
  • couscous, gärna pärlcouscous

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept