”Perfekt att dricka under varma dagar”

MAT & DRYCK

Gör din egen saft i sommar – se Malins enkla recept

1 av 3 | Foto: ”Ett tips med rabarbersaft är att inte skala rabarbern när man har den till saft, på så vis får saften en vacker röd färg”, säger Malin Boström.

Släck törsten i sommar med hemmagjord saft.

Här är ett enkelt recept på rababersaft.

– Det är perfekt att dricka under varma dagar, säger bloggaren Malin Boström, som gjort receptet.

Foto: Malin Boström

Saft hör sommaren till och varför inte passa på och göra din egen?

Bloggaren Malin Boström har ett enkelt recept på rabarbersaft som hon tipsar läsarna om.

– Det jag gillar med rabarbersaften är att den är ren i smakerna, försommar i en saft. Att rabarbersaften är den första jag kan göra utav egna, färska råvaror gör den extra speciell, säger hon.

– Det är perfekt att dricka rabarbersaften under varma dagar, men den är också väldigt god att späda ut med lite extra vatten och ha som måltidsdryck, tipsar hon.

Vad ska man tänka på när man gör saften?

– Ett tips med rabarbersaft är att inte skala rabarbern när man har den till saft, på så vis får saften en vacker röd färg.

Se Malins saftrecept här under.

Malins rabarbersaft

Foto: Späd ut saften med lite extra vatten och ha den som måltidsdryck.

Det här behöver du:

(Blir 8 dl oblandad saft)

1 kg rabarber

3 dl vatten

450 gram socker

Flaskor att hälla upp saften i.

Så gör du:

”Skölj 1 kg rabarber och hacka i mindre bitar. Koka upp rabarbern med 3 dl vatten tills rabarbern är mosig. Sila i silduk. Koka upp saften på nytt och häll i 450 g socker, lite i taget. Låt saften koka upp på nytt. Ställ saften åt sidan och låt den stå i ca 5 minuter och ta sedan bort allt skum. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor.

■ ■ ■ Recept av: Malin Boström/piaochmalin.blogg.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept