Visst kan glutenfri smörgåstårta vara festligt i påsk.

Foto: Ulrika Pousette

Glutenfri smörgåstårta de luxe

4,7 (6 röster)

Glutenfria recept

Dessa små söta vårbakelser är både otroligt vackra och fantastiskt goda. Och brödet går så klart att äta även som frukostbröd – det är riktigt saftigt och gott! Här är receptet på en riktigt god glutenfri smörgåstårta.

Recept: Smilla Luuk ur boken ”Smilla firar glutenfritt” (Rabén & Sjögren)

Smörgåstårta de luxe

  • Ingredienser

  • Ljus limpa

  • 25 g jäst, färsk för matbröd
  • 4.5 dl ljummet vatten
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 msk chiafrön, krossade
  • 0.5 msk matolja
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 6 dl mjölmix, glutenfri
  • dl olja, till formen
  • g glutenfritt ströbröd, till formen
  • Fyllning

  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl philadelphiaost
  • 1.5 dl majonnäs
  • tsk salt
  • krm vitpeppar
  • 1 rödlök
  • 1 kruka dill
  • 170 g räkor, skalade
  • 0.5 citron, saften
  • 180 g kallrökt lax
  • 1.5 tsk pepparrot, på tub
  • Dekoration och fyllning

  • 3 rädisor
  • 1 rödbeta
  • 1 gulbeta
  • 1 morot
  • 8 sparrisstjälkar, gröna
  • 1 liten burk stenbitsrom, ca 80 g
  • 1 knippe dill, färsk
  • g ärtskott, en näve

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Fira studenten med smörgåstårta

ÄMNEN I ARTIKELN

Glutenfria recept

Recept

Glutenfri mat

MER OM GODARE

Glutenfri cheesecake med hallonswirl

1 h

Fira påsken med glutenfritt

Glutenfria aprikos- och valnötsfrallor

30 min