Lax på spett  med picklade grönsaker
Lax på spett med picklade grönsaker

Tareq Taylor: Lax på tre goda sätt

4,6 (12 röster)

Teriyakilax blir extra god om du blandar picklade böngroddarna med lite wakame-alger. Vill du göra det ännu enklare, ugnsbaka då en hel laxsida med skinnet kvar, säger Tareq Taylor.

Recept ur boken ”Mat på en plåt”.

Lax på spett × 3 med picklade grönsaker

  • Ingredienser

  • 600 g laxfilé, utan skinn
  • koriander, eller någon annan ört till garnering
  • Smaksättningar

  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2 msk matyoghurt 8%
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • 4 tsk dukkha
  • picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 tsk fint salt
  • 0.5 morot
  • 0.6 dl risvinäger, eller vitvinsvinäger
  • 0.6 dl strösocker
  • picklade böngroddar

  • 0.5 l böngroddar, färska
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 msk gräslök, fint skuren

Gör så här

LÄS VIDARE