Middagstips

Foto: Peter Carlsson
Lax på spett × 3 med picklade grönsaker

Tareq Taylor: Lax på tre goda sätt

4,3 (7 röster)

Teriyakilaxen blir extra god om du blandar de picklade böngroddarna med lite wakame-alger. Vill du göra det ännu enklare, ugnsbaka då en hel laxsida med skinnet kvar, kryddad med någon av smaksättningarna, säger Tareq Taylor.

Recept av Tareq Taylor, ur boken ”Mat på en plåt” (Bonnier fakta).
Foto: Peter Carlsson

Lax på spett × 3 med picklade grönsaker

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 600 g laxfilé, utan skinn
  • koriander, eller någon annan ört till garnering
  • Smaksättningar

  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2 msk matyoghurt
  • 2 dl teriyakisås
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • 4 tsk dukkha
  • picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 tsk fint salt
  • 0.5 morot
  • 0.6 dl risvinäger, eller vitvinsvinäger
  • 0.6 dl strösocker
  • picklade böngroddar

  • 0.5 l böngroddar, färska
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk rostade sesamfrön
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 1 msk gräslök, fint skuren

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Laxrecept