Gino – en klassisk dessert

Så gör du god gino

Foto: Claudio Bresciani/ TT
Gino - en dessert som alltid gör succé.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

Gino är en klassisk dessert som först skapades på restaurang PA & Co i Stockholm. Efterrätten fick senare ge namn åt en rockklubb som var populär i mitten på 90-talet. Frukterna i receptet är de som ingår i originalreceptet.

Gino

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 1⁄2 liter jordgubbar

  • 2 bananer

  • 3 kiwi

  • 200 g vit choklad

  • Riktigt god vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på hög värme och grill.

  2. Skiva jordgubbar, bananer och kiwi och fördela jämnt i en ugnsfast form.

  3. Riv chokladen grovt och täck frukt- och bärskivorna.

  4. Sätt in formen högts upp i ugnen och sätt dig att vakta. Det går fort. När chokladen börjar få brunsvarta fläckar är det färdigt.

  5. Servera direkt ur formen med vaniljglassen! 

ARTIKELN HANDLAR OM