Leverpastej kan du frysa i ett par månader.

Foto: Björn Lindahl

Hemgjord leverpastej

3,5 (4 röster)

Julen 2020

Hemgjord leverpastej – gör din hemgjorda leverpastej extra fin och täck den med portvinsgelé och dekorera med små gurkor, lagerblad och tunt skivat äpple.

Pastejen håller en vecka i kylen och går även att frysa. Hållbarheten är då ett par månader. Plasta in noga eller täck med smält smör så behåller pastejen sin fina färg.

En portion räcker till cirka 1 kg pastej.

Hemgjord leverpastej

  • Ingredienser

  • 500 g kalvlever, använd svinlever om du vill ha en kraftigare smak på pastejen
  • 125 g späck
  • 1 lök
  • 2 krm kryddpeppar, grovkrossad
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 msk ansjovisspad
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 0.5 msk salt
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk timjan
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3.5 dl standardmjölk
  • olja

Gör så här

Av: 

Jon Hansson

LÄS VIDARE

Allt om julmat

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Julmat

Husmanskost

Svenska recept

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

Hemgjord senap recept – så gör du

20 min

Veganskt godis – kola och bountybitar