Julen 2019

Foto: Björn Lindahl
Leverpastej kan du frysa i ett par månader.

Hemgjord leverpastej

4 (2 röster)

Hemgjord leverpastej – gör din hemgjorda leverpastej extra fin och täck den med portvinsgelé och dekorera med små gurkor, lagerblad och tunt skivat äpple.

Pastejen håller en vecka i kylen och går även att frysa. Hållbarheten är då ett par månader. Plasta in noga eller täck med smält smör så behåller pastejen sin fina färg.

En portion räcker till cirka 1 kg pastej.

Hemgjord leverpastej

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g kalvlever, använd svinlever om du vill ha en kraftigare smak på pastejen
  • 125 g späck
  • 1 lök
  • 2 krm kryddpeppar, grovkrossad
  • 8 ansjovisfiléer
  • 1 msk ansjovisspad
  • 2 krm mald vitpeppar
  • 0.5 msk salt
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk timjan
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3.5 dl standardmjölk
  • olja

Gör så här

avJon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2019

Recept

Julmat