Fish nachos – fisken som barnen älskar

5 (3 röster)

Fish nachos – enkelt och gott recept på den goda fiskrätten

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Vill du ha lite omväxling till fredagens köttfärstacos ska du prova fish nachos. Näringsterapeuten och kocken Mari Bergman visar hur du lagar ett lite fräschare och otroligt gott alternativ.

Fish nachos

Antal: 4 portioner Förberedelse≤tid: 20 minuter Tillagningstid: 20 minuter

Ingredienser:

  • 600 g torskfilé

  • 1 msk olivolja

  • 2 lime

Salsa:

  • 2 tomater

  • 1 paprika

  • 0,5 rödlök

  • 1 tsk riven ingefära

  • 1 tsk finhackad chilipeppar

  • 0,25 kruka koriander

  • 1 lime

  • 1 msk olivolja

  • Salt och peppar

Tillbehör:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg torskfilén i en ugnsfast form, häll över 1 matsked olivolja.

  3. Pressa två lime över fisken och salta och peppra.

  4. Ställ i mitten av ugnen i 10–15 minuter.

Salsa:

  1. Hacka tomater och paprika och lägg i en skål.

  2. Riv i ingefäran. Hacka koriandern och lägg den i skålen, pressa en lime och riv i skalet. Salta och peppra.

Servering:

  1. Lägg upp nachochipsen på ett fat och lägg på bitar av torsken och skeda på tomatsalsan.

  2. Klicka på guacamole och strö över majs, gärna rostad.

  3. Dekorera med korianderblad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept