Lättlagad och jättegod silltårta.
Lättlagad och jättegod silltårta.

Superenkel skånsk sillatårta

Bli först med att rösta!

Fira påsk - tips för påskhelgen

Vispa, hacka och frys – och du har en silltårta. Ät den gärna med rykande het dillkokt potatis, helst nypotatis om du får tag på det.

Tänk på att tårtan ska frysas i minst sex timmar innan servering!

ANNONS EXTERN LÄNK

Spara upp till 925 kr på dina första 4 matkassar! HelloFresh - smart & enkelt.

HelloFresh SE

Skånsk sillatårta

  • Ingredienser

  • 1 burk matjessillsfilé, 200 g
  • vispgrädde
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 citron, till garnering

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

MER OM GODARE

Citronmarinerad lax

40 min

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Lammracks – så blir de saftiga och goda

1 h

Lamm i ugn med potatis, rödlök och ärtor

1 h 15 min

Bjud på Paolos italienska påskbuffé

Fräsch citrusristotto

40 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min

Tupp med tomater, örter och pecorino

2 h

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Fyllda friterade ägg

30 min

Lammstek med kryddig fyllning

1 h 30 min

Fänkålsgratäng med skinka och mozzarella

30 min

Rustikt napolitanskt påskbröd

1 h 30 min

Oststänger med parmesanost och kryddor

30 min

Tre ljuvliga påsktårtor att bjuda på

Tänk på det här när du ska frysa in mat

Här är maten som kan frysas

Blåbärscheesecake – vegansk och glutenfri

30 min

Glasstårta med jordgubbar

1 h

Sandwich – så gör du glassen själv

1 h

Fläder och citron sätter smak på svalkande sommardryck

10 min

Så blir du en klimat-kreativ kock

Lingonpannacotta

1 h

Experten: Så räddar du maten i sommarvärmen