Avokadoburgare – med lax och gurka

Supersnabba burgaren med lax och avokado

Foto: Thinkstock
Avokadoburgare med lax.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Avokadoburgare – en mer snabbfixad burgare får man leta efter. Skala avokadon, blanda dressingen, lägg på lax, gurka och sallad och det är bara att hugga in.

Avokadoburgare

Antal: 1 Tid: 10 minuter

  • 1 avokado

  • 75 g gravad eller kallrökt lax

  • 0,25 rödlök

  • blandade salladsblad

  • en bit gurka

  • 1 krm rostade sesamfrön

Chilimajjo:

  • 1 msk majonnäs

  • 1 tsk Srirachasås, prova dig fram så den blir lagom stark

Göra så här:

  1. Dela avokadon och ta bort kärnan. Gröp ur båda delarna med en sked så de förblir hela. Skär bort en liten bit som botten så står avokadon stadigt när du sätter ihop burgaren.

  2. Hyvla gurkan i tunna skivor.

  3. Skiva rödlöken tunt.

  4. Blanda majonnäs och sriracha sås, smaka av så den är lagom stark.

  5. Lägg en klick chilimajjo i botten av avokadohalvan, lägg på salladsblad, laxskivor, gurka, rödlök, en klick chilimajjo, salladsblad och lägg på den andra avokadohalvan, strö på lite sesamfrön, hugg in.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lax recept

Hamburgare

Lunch