Så gör du egen tagliatelle.
Så gör du egen tagliatelle.

Paolo Roberto: Så gör du egen pasta

2,7 (48 röster)

Så fixar du den perfekta tagliatellen i sex enkla steg

Recept

Färsk pasta – så lyckas du med pastadegen. Här är Paolo Robertos bästa tips för en helt perfekt, italiensk hemgjord pasta.

Hemlagad färsk pasta

  • Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • vatten, några droppar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Att göra egen pasta är enkelt och kul.
Häll mjölet i en hög på en arbetsyta.
Låt degen vila i kylskåp i 15–20 minuter.
Knåda pastadegen i en pastamaskin, en degbit i taget, tills den är jämn och elastisk.
Skär den utkavlade degen i pastaband.
Lägg pastan på en stor mjölad bricka.
Pastan ska kokas genast i rikligt med lättsaltat vatten.

LÄS VIDARE

Paolo Roberto: Så kokar du färsk pasta helt perfekt

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Paolo Roberto

MER OM GODARE

10 goda pastarecept du kan laga

Pasta – så väljer du rätt modell

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Göra egen pasta – här är allt du behöver

Pappardelle med kikärtor, citron och pecorino

2 h

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga italienskt: Här är allt du behöver

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Enkel sås med ädelsost – perfekt till pasta

15 min

Pasta cacio e pepe

20 min

Pasta med lövbiff och champinjoner

30 min

Köttbullar i tomatsås med spaghetti

35 min

Pasta med kassler och svamp

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Här är ”Tiktok-pastans” krämiga utmanare

40 min

Pasta Carbonara – det veganska receptet

50 min

Kockparet: Mat är ju kärlek

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Hemgjord pasta på två ingredienser

Middagstips som förför: Garanterat gott!

Sugo suqaar – somalisk köttgryta

1 h

Laxgryta med pasta

30 min

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

20 min

Pasta rosso – familjens favorit

30 min

Pasta med lax och citronsås

20 min