Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan
Matprofilen Julia Tuvesson vet hur man får riktigt god och fyllig smak på tomatsoppan. Rosta färska tomater i ugnen i minst 45 minuter, innan.
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan
Ingredienser
- 1 kg tomater, gärna svenska
- 2.5 dl havregrädde
- grönsaksbuljong, eventuellt att späda med
- salt, efter smak
- strösocker, eventuellt en nypa
Till servering
- burrata
- färska tomater
- timjan
- olivolja
- krutonger
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE

Superenkel pasta som ger hopp om våren





30 min

Burktomatens revansch

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål





30 min

Kyckling med ratatouille och oregano

Tröstsoppa som värmer hjärtat





45 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco





1 h

Focaccia på rester från kylskåpet

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås





30 min

Laga mat med räddade grönsaker
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Shakshuka med vegansk äggröra

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Krämig havreotto – i stället för risotto





50 min

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott
Falafelvåfflor – gott och enkelt





30 min

Siciliansk grönsakspytt caponata
Zeinas gryta med smakrik jordnötssås





1 h 15 min

Broccolipaj med ädelost





1 h 30 min
