Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan.
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan.

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

4,2 (13 röster)

Matsmarta onsdag

Matprofilen Julia Tuvesson vet hur man får riktigt god och fyllig smak på tomatsoppan. Rosta färska tomater i ugnen i minst 45 minuter, innan.

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, citronolja och timjan

  • Ingredienser

  • 1 kg tomater, gärna svenska
  • 2.5 dl havregrädde
  • grönsaksbuljong, eventuellt att späda med
  • salt, efter smak
  • strösocker, eventuellt en nypa
  • Till servering

  • burrata
  • färska tomater
  • timjan
  • olivolja
  • krutonger

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Matbloggaren: Låt köttet bli en krydda

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Vegetarisk mat

Klimatsmart mat

Soppa

Huvudrätter

MER OM GODARE

Superenkel pasta som ger hopp om våren

30 min

Burktomatens revansch

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Kyckling med ratatouille och oregano

Tröstsoppa som värmer hjärtat

45 min

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Bulgursallad med citronpickles, kycklingbullar och tomat

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco 

1 h

Focaccia på rester från kylskåpet 

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Laga mat med räddade grönsaker

Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas

Shakshuka med vegansk äggröra

Bakad fläsksida med gran och sommargrönt

Auberginehalvor med tomater och knaprigt bröd

Kycklingvingar med bakad lök, blastpesto och rensbuljong

Grillad tomatkräm med tomat, mozzarella och brödchips

Krämig havreotto – i stället för risotto

50 min

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Falafelvåfflor – gott och enkelt

30 min

Siciliansk grönsakspytt caponata

Zeinas gryta med smakrik jordnötssås

1 h 15 min

Broccolipaj med ädelost

1 h 30 min

Smaken är viktigare än ”snygga” grönsaker