Fläskpannkaka

MAT & DRYCK

Fläskpannkaka - hela familjens favorit.
Servera fläskpannkakan med lingonsylt eller rårörda lingon.
God och snabb vardagsmiddag.

Fläskpannkaka

Ingredienser:

  • 150g bacon

  • 3 ägg

  • 1 tsk salt

  • 2,25 dl vetemjöl

  • 6 dl mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet.

  3. Häll i resten av mjölken. Vispa sist ner äggen.

  4. Strimla bacon i små tärningar. Häll i ugnsfast form och värm i ca 5 minuter.

  5. Häll smeten över fläsktärningarna.

  6. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.

  7. Servera med lingonsylt!

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept