Hemgjord falafel

Foto: Nathan Schacherer

Snabb hemgjord falafel med chimichurri

5 (5 röster)

Recept

Falafel med det här enkla receptet behöver du inte komma ihåg blötläggningen – burkvarianten funkar alldeles utmärkt för att få en kryddig och smakrik falafel. Serveras med en krämig chimichurri gjord på avokado. En god vegetarisk middag för alla.

Recepten från ”Vardagsvego för alla” av Sofia von Porat, Tukan förlag.

Falafel med chimichurri på avokado

  • Ingredienser

  • Falafel

  • 4.75 dl kikärter, kokta på burk
  • koriander, en stor näve (med stjälk)
  • msk bladpersilja, en stor näve (med stjälk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 msk olivolja, olivolja
  • dl citronsaft, en skvätt
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • msk panko ströbröd, att vända falafeln i
  • dl olja, att steka i
  • Chimichurri på avokado

  • 3 avokado, urgröpta och urkärnade
  • färsk koriander, en halv näve
  • msk bladpersilja, en halv näve
  • 1 grön chili, urkärnad och fint hackad
  • 1 lime, saften
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1.5 msk vit balsamvinäger
  • krm salt och peppar, efter smak
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

Av: 

Johan Gunnarsson

LÄS VIDARE

Tabbouleh – smakrik persiljesallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Vegetarisk mat

Huvudrätter

MER OM GODARE

Gott grönt år!

Chimichurri – fräsch och färgstark sås

10 min

Glutenfria fröknäcken med chia

1 h