Foto: Nathan Schacherer
Hemgjord falafel

Snabb hemgjord falafel med chimichurri

4 (1 röst)

Falafel med det här enkla receptet behöver du inte komma ihåg blötläggningen – burkvarianten funkar alldeles utmärkt för att få en kryddig och smakrik falafel. Serveras med en krämig chimichurri gjord på avokado. En god vegetarisk middag för alla.

Recepten från ”Vardagsvego för alla” av Sofia von Porat, Tukan förlag.

Falafel med chimichurri på avokado

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Falafel

  • 4.8 dl kikärter, kokta på burk
  • koriander, en stor näve (med stjälk)
  • bladpersilja, en stor näve (med stjälk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1.5 msk olivolja, olivolja
  • citronsaft, en skvätt
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vetemjöl
  • panko ströbröd, att vända falafeln i
  • olja, att steka i
  • Chimichurri på avokado

  • 3 avokado, urgröpta och urkärnade
  • färsk koriander, en halv näve
  • bladpersilja, en halv näve
  • 1 grön chili, urkärnad och fint hackad
  • 1 lime, saften
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1.5 msk vit balsamvinäger
  • salt och peppar, efter smak
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM