Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Julbordets revbensspjäll har fått en passande glaze med knäckig, kryddig smak.

Niklas Ekstedts kryddiga revbensspjäll

5 (1 röst)

Julbordets viktigaste för många är revbensspjäll.
Den knäckigt kryddiga glazen är fantastisk, tipsar kocken Niklas Ekstedt.

Revbensspjäll

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.5 kg revbensspjäll, tunna
  • salt och peppar
  • Glaze

  • 150 g katrinplommon
  • 2 rödlökar, skivade
  • 1 apelsin, skalad och skuren i bitar
  • 1 dl soja
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 röd chili, urkärnad och skivad
  • 5 äpplen, syrliga (skalade och rivna)
  • 1 tsk kanel, mald
  • 1 tsk kardemumma, mald
  • 1 tsk senapsfrön, hela
  • 2 lagerblad
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 dl ättiksprit
  • 1 chili, t ex chipotle (rökig och delad)
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl socker
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl farinsocker
  • 0.5 dl vinäger

Gör så här

avAftonbladet

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

ARTIKELN HANDLAR OM