Foto: Frida Wismar
Recept ur boken Salt som socker av Hela Sverige Bakar-vinnaren Linn Utbult.

Saffranspannacotta - recept av Hela Sverige bakar-vinnaren

3 (3 röster)

Saffranspannacotta – här är en härlig dessert av årets vinnare i Hela Sverige Bakar 2018, Linn Utbult. Pannacotta med saffran och vinbär – toppad med krossade pepparkakor.

Tänk på att pannacottan behöver stå i kyl i minst 3 timmar innan den serveras.

Saffranspannacotta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 l vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker, 45 g
  • 2 paket saffran, 1 g
  • 4 blad gelatin
  • Gelé

  • 1 blad gelatin
  • 2 dl puré på röda vinbär, 200 g
  • 2 msk strösocker, 25 g
  • Garnering

  • pepparkakor, krossade

Gör så här

avAftonbladet

Recept ur boken Salt som socker av Hela Sverige Bakar-vinnaren Linn Utbult.

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK