”Hela Sverige bakar”-vinnarens godaste desserter

Foto: Frida Wismar
Vinnande recept av Linn ”Hela Sverige bakar” Utbult.

avAftonbladet

MAT & DRYCK

”Hela Sverige bakar”-vinnaren Linn Utbult bjuder på fem desserter ur sin alldeles nybakade bok. Baka en eller flera godbitar och gör succé!

Fem vinnande efterätter

Foto: Frida Wismar
Saffranspannacotta toppad med krossad pepparkaka.
  • Grattis till vinsten i Hela Sverige bakar! Hur har du firat?

– Tack! Ja, men bara att få prata om det är att fira! Och så har jag så klart firat med bubbel, vänner och familj! Vad händer nu?

– Just nu är det fullt fokus på boken, men jag vill vakna varje dag och veta att jag skall baka så klart! Vad som händer får vi se, men jag hoppas på något inom bakning och sen vill jag göra fler bakböcker.

  • Vilken är din favoritdessert i boken?

– Saffranspannacottan med röda vinbär är så enkel men löjligt god, så det får nog bli den faktiskt.

  • Till sist – hur får du härligt hemma?

– Då vi är två personer med mycket vilja om att göra saker hela tiden så har vi inte mycket tid att fixa hemma. Vi är typiskt dom som inte gör helt klart i ett rum innan vi går på nästa, synd då jag verkligen gillar inredning, konst och att följa fina inredningskonton. Men härligast är att få äta långfrukost ihop när det är mörk ute. Med tända ljus, en redig balja kaffe och ingen tid att passa.

  • Linn Utbult

  • Ålder: 37 år.

  • Bor: Torslanda.

  • Aktuell: Vann Hela Sverige bakar 2018 och har skrivit bakboken ”Salt som socker” (Bonnier fakta).