Picklade chilifrukter – heta smaker till tacos

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Picklade chilifrukter går snabbt att göra. Alternativet är inlagd jalapeño som finns på texmexhyllan i din livsmedelsbutik. Recept ur Lena Söderströms kokbok Hamburgare och texmex.

Foto: Eva Hildén
Picklade chilifrukter blir heta kompisar till tacos.

Picklade chilifrukter

Antal: 4 portioner Tid: 10 minuter och svalna 5–6 timmar

Ingredienser:

  • 10 chilifrukter, gärna i olika färger

  • 1 liten knippa koriander

  • 2–3 vitlöksklyftor

  • 3 dl vitvinsvinäger

  • 3 dl vatten

  • 2/3 dl strösocker

  • 1 msk senapsfrö

Gör så här:

  1. Lägg chilifrukter, koriander och vitlöksklyftor i en rengjord glasburk. 

  2. Koka ihop vinäger, vatten, socker och senapsfrö i en panna, cirka 3 minuter. Häll marinaden över chilifrukterna och förslut. 

  3. Låt svalna och ställ kallt att marinera 5–6 timmar, gärna över natten.

ARTIKELN HANDLAR OM