Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

4,1 (76 röster)

Fish tacos är krispiga, friterade bitar av fisk, kålsallad med asiatiska smaker och en riktigt bra chilimajo i tortillabröd.

– När Mexiko möter Asien blir det fyrverkeri i munnen. Det här älskar jag, säger Filip Poon.

Fish tacos

  • Fisk

  • 500 g torsk, delad i mindre bitar
  • 2 l vatten
  • 2 msk flingsalt
  • Picklad rödlök

  • 1 rödlök, tunt hyvlad
  • 0.5 dl ättika, 12%
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten
  • Kålsallad

  • 200 g rödkål, strimlad
  • 2 lime
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • salt
  • Chilimajo

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk srirachasås
  • 1.5 msk kimchibas, finns att köpa i asiatiska livsmedels butiker
  • Fritering

  • 1.5 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 l rapsolja, eller frityrolja
  • Servering

  • 8 tortillabröd, små
  • 4 avokado, tärnade
  • 1 kruka koriander
  • 150 g fetaost, smulad

Gör så här

LÄS VIDARE