Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre .
Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre .

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

5 (1 röst)

Köttfärslimpa är given husmanskost. Här är den smaksatt med både viltkryddor, chèvre, russin och hasselnötter. Servera med rostad potatis och rödbetor.

– Det är roligt att blanda smaker från olika länder, tycker Kristina Eriksson som skrivit boken ”Husmanskost”.

Köttfärslimpa med viltsmak och chèvre

  • Ingredienser

  • 1 skivor formbröd
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 st lök, gul
  • 5 enbär
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 0.5 msk färsk rosmarin, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 75 g chèvre, bredbar
  • 0.5 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 0.5 dl russin, ljusa
  • Rostad potatis och rödbetor

  • 400 g rödbetor
  • 8 potatisar
  • salt och olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 0.5 msk rosmarin, finhackad

Gör så här

LÄS VIDARE