Vegansk pavlova.

Foto: Lennart Weibull

Vegansk pavlova med basilika och bär

3,8 (14 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Vegansk maräng är lättare att gör än man kan tro. Använd kikärtsspad, aquafaba, i stället för äggvita. Skippa inte basilikan här, den är viktig. Recept ur Siri Barjes kokbok Vegan på 5 ingredienser.

Pavlova med basilika och bär

  • Ingredienser

  • 1 dl kikärtsspad
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl vegansk grädde
  • 2 dl blandade bär
  • 1 kruka basilika
  • Basvaror

  • 0.5 tsk vinäger

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Laga veganskt med Siri Barje

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Vegetarisk mat

Vegansk mat

Specialkost

MER OM GODARE

Pavlova – efterrätten som alltid imponerar

1 h 15 min

Laga veganskt med Siri Barje

Guanajacremeux med portvinskokta körsbär och mandelkaka

1 h 30 min