Nudlar med viltskav och svamp
Nudlar med viltskav och svamp

Nudlar med viltskav och svamp

3 (4 röster)

Matsmarta onsdag

Nudlar med viltskav – asiatiska smaker på viltkött från svenska skogar.
Finhacka viltskav och svamp riktigt smått, det ger mycket smak. Använd gärna en soja med lite mindre salt. Recept ur Göra gott av Malin Landqvist och Victoria Voss.

Nudlar med viltskav och svamp

  • Ingredienser

  • 240 g viltskav
  • 300 g munggroddsnudlar, bovetenudlar eller glasnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g champinjoner
  • 10 sockerärter
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl vatten
  • Till servering

  • rostade sesamfrön

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Klimatsmart mat för unga – ny kokbok i ”Greta-anda”

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

Köttrecept

MER OM GODARE

Klimatsmart mat för ”Greta-generationen”

Dan dan-nudlar – streetfood från Sichuan

Kokta pärlgryn med svamp, parmesan och grönsakscrudité

1 h

Kryddstekt blomkål

Pasta med kassler och svamp

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Havrekakor med kardemumma

30 min

Matvetesallad med ägg och tonfisk

30 min

Nya topplistan: Här är svenskarnas favoriter

Jordnötsnudlar med gurka och mynta

25 min

Panang loog chin nua – thai-köttbullar i jordnötssås

30 min

De drog dit pepparn växer för bättre smak

Lättlagade menyer för festliga middagar

Så enkelt blir du en vardagsvegetarian

Vietnamesiska nudlar med tofu

30 min

Shakshuka med vegansk äggröra

Snabbt, enkelt – och jättegott!

Laga mat med räddade grönsaker

Sluta släng, skaffa en mirakellåda – och spara tusenlappar

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Sväng ihop en värmande soppa

Jessica Frej: Så får du vegomaten att smaka svingott

Matiga mackor till middag