Janssons frestelse – kocken: så blir den riktigt krämig

3,7 (559 röster)

Recept

Janssons frestelse – kocken Mattias Larsson lagar en riktigt krämig Jansson. Här delar han med sig av sina bästa tips så den blir helt perfekt.

Nu börjar slutspurten inför tomtens ankomst. Här samlar vi alla de bästa tipsen och tricksen för en riktigt god jul.

Krämig Janssons frestelse - godaste receptet

  • Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 lök, gul
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g ansjovis, med spad
  • en nypa salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 25 g smör, cirka

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Så får du Janssons frestelse att bli riktigt krämig.

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Mattias Larsson – kock

Jul

Husmanskost

MER OM GODARE

Janssonkris – då säljer han ansjovis för 500 kr

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Brist på populära fisken

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Enkel avokado- och mangoglass

Rusning efter ansjovis: "Folk har hamstrat"

Gott till glöggen!

10 min

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Krämig äggröra med extra smak

10 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Tre enkla sätt att skala vitlök

9 goda recept med pumpa

Dubbelt så goda med saffran

1 h

Krämiga sesamnudlar med honungsskyckling

40 min

Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost

2 h

Pappardelle pasta med krämig kantarellsås

30 min

Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

35 min

Lykkes broccolisoppa – barnens nyttiga favoritsoppa

25 min

Här är maten som lindrar baksmällan

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Kyckling med krämiga dragonbönor

30 min

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

30 min

Pasta rosso – familjens favorit

30 min