Janssons frestelse – kocken: så blir den riktigt krämig

3,7 (546 röster)

Recept

Janssons frestelse – kocken Mattias Larsson lagar en riktigt krämig Jansson. Här delar han med sig av sina bästa tips så den blir helt perfekt.

Nu börjar slutspurten inför tomtens ankomst. Här samlar vi alla de bästa tipsen och tricksen för en riktigt god jul.

Krämig Janssons frestelse - godaste receptet

  • Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 lök, gul
  • vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g ansjovis, med spad
  • en nypa salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 25 g smör, cirka

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Så får du Janssons frestelse att bli riktigt krämig.

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Mattias Larsson – kock

Jul

Husmanskost

MER OM GODARE

Kotlett på gris med en ny variant på Janssons frestelse

1 h

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker

Brist på populära fisken

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Så gör du helt perfekt kristyr

10 min

Så steker du lax till perfektion

40 min

Så fixar du lyxig hotellfrukost hemma

Krämig tacosill

10 min

Blinier med kräm på västerbottensost, löjrom och rödlök

10 min

Bananglass – världens enklaste recept

10 min

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Pasta med lövbiff i krämig sås

30 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Krämig äggröra med extra smak

10 min

Snabblagad pasta med lax och ärtor

30 min

Sheperds pie – den goda engelska klassikern

1 h 30 min

Pasta med tomater och mozarella

30 min

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Kavringstårta med matjessill – snabb och enkel att göra

20 min

Paolo Roberto tipsar: Så lyckas du med risotton

45 min

Ägg Benedict – lyxig frukost

30 min

Köttbullar i tomatsås med spaghetti

35 min