Janssons frestelse – kocken: så blir den riktigt krämig

3,7 (561 röster)

Recept

Janssons frestelse – kocken Mattias Larsson lagar en riktigt krämig Jansson. Här delar han med sig av sina bästa tips så den blir helt perfekt.

Nu börjar slutspurten inför tomtens ankomst. Här samlar vi alla de bästa tipsen och tricksen för en riktigt god jul.

Krämig Janssons frestelse - godaste receptet

  • Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 lök, gul
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g ansjovis, med spad
  • en nypa salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 25 g smör, cirka

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Så får du Janssons frestelse att bli riktigt krämig.

LÄS VIDARE

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Mattias Larsson – kock

Jul

Husmanskost

MER OM GODARE

Rotfruktsgratäng med cheddar – i stället för Janssons frestelse

30 min

Janssonkris – då säljer han ansjovis för 500 kr

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Brist på populära fisken

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan

Enkel avokado- och mangoglass

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Krämig äggröra med extra smak

10 min

Rusning efter ansjovis: "Folk har hamstrat"

Gott till glöggen!

10 min

Rhode Island-dressing – enkelt recept

5 min

Se våra mest gillade recept

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Tre enkla sätt att skala vitlök

Exotisk passionsglass

10 min

9 goda recept med pumpa

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Vegetarisk lasagne – tre smakrika godingar

10 matlådor som impar på kollegor

Krämiga sesamnudlar med honungsskyckling

40 min

Pappardelle pasta med krämig kantarellsås

30 min

Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost

2 h

Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole

35 min

Krispigt krämiga jalapeño-poppers

40 min