Flan de huevo

Foto: Frida Wismar

Flan de huevo - en riktig favoritdessert

4,6 (21 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Flan de huevo – det knepiga är att undvika den där äggsmaken som det lätt blir om man inte rör om ordentligt och värmer för mycket. Men med det här receptet lovar jag att du kommer att smälta av lycka, säger Sveriges mästerkock 2020, Sofia Henriksson. Recept ur hennes kokbok Always hungry.

Flan de huevo

  • Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 msk strösocker
  • 5 dl mjölk, minst 3 %, gärna lantmjölk
  • Karamell

  • 0.66 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Garnering

  • färska bär

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Grattis Sofia Henriksson – Sveriges mästerkock 2020

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Sofia Henriksson – matkreatör

MER OM GODARE

Fira mor med en läcker 3-rätters meny

Panacotta med vit choklad och färsk mango

30 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min