Foto: Daniel Hertzell
Makroner med hallonsmörkräm

Makroner med hallonsmörkräm

5 (1 röst)

Det här är spröda, marängliknande kakor av fransk härkomst som helst ska ätas samma dag de bakas. Blir det några över kan de ligga på vänt i frysen.

Tips! Vill du göra det ännu enklare? Använd färdigköpt nötkräm i stället för smörkräm. Smaksätt den med lite extra kakao och kaffepulver.

Makroner med hallonsmörkräm

arrow downarrow up
  • Smörkräm

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk hallonsylt
  • röd karamellfärg, eventuellt
  • Mandelkakor

  • 1.3 dl äggvita
  • 0.5 dl strösocker
  • 125 g sötmandel
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk kakao

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Bakning

Efterrätt

Hallon

LÄS OCKSÅ