Flirtigt och rustikt rött vin till grillat

PRISVÄRT. Spanska Casa Los Frailes mustiga vin, Bilogía, passar perfekt till grillat kött och kan bli en favorit i sommar med sitt låga pris.
PRISVÄRT. Spanska Casa Los Frailes mustiga vin, Bilogía, passar perfekt till grillat kött och kan bli en favorit i sommar med sitt låga pris.

Här är ett charmigt vin som du kommer ha mycket glädje av under vårens och sommarens alla grillkvällar.

2015 Bilogía.
2015 Bilogía.

Bodegas Los Frailes grundades för snart 250 år sedan av familjen Velazquez och ända sedan dess har egendomen varit i familjens ägor.

Vi är i vackra Valencia, vid Spaniens syd- östra medelhavskust. Vingårdarna ligger på sjuhundra meters höjd och domineras av Monastrell, som är en av Spaniens mest kända druvsorter och ligger vinhuset varmt om hjärtat.

Här pratar vi om stor kärlek till jorden och naturligtvis arbetar Los Frailes hållbart i alla led. Därtill är de ekologiskt certifierade.

2015 Bilogía förenar flirtig frukt med en rustik kryddighet. Här kan du hitta toner av saftiga skogsbär, färska örter och nykrossad peppar.

Tänk dig en blandning av lantlig charm och rejäla nypor i en mjuk förpackning. Dessutom till en oslagbart generös prissättning.

Det här vinet kommer du ha mycket glädje av under vårens och sommarens alla grillkvällar. Häll gärna vinet på karaff innan du kryddar de fina köttbitarna och ger dig ut i vårsolen.

Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus Toppklass

  • Namn: 2015 Bilogía.
  • Systembolagsnr: 2031.
  • Kommer från: Valencia, Spanien. Producent: Casa Los Frailes.
  • Druvor: Garnacha, Monastrell och Syrah.
  • Pris: 84 kr. Alkoholhalt: 13,5 %.
  • Serveringstemperatur: 16 grader.

Här är fler vintips

Vitt: 2016 La Playa, Chile, nr 6289, 80 kr. Oväntat friskt vin på druvan Viognier. Här fläktar äppelträ­ den och du kan hitta toner av aprikos och honungsmelon. Blommigt, fräscht och vårigt värre.

Rött: 2011 Château Bouscassé, Frankrike, nr 2204, 129 kr. Kraftig sydfransos med inslag av svarta vinbär, plommon, viol och fat. Lufta och drick till en ordentlig bit kött, eller varför inte lägga i källaren ett par år? Den här goda kämpen tål definitivt att lagras.

Alkoholfritt: Fentimans, Storbritannien, nr 1963, 25 kr. Bitigt gott ingefärsbubbel som har en kryddig söt smak och tydlig ton av färsk ingefära. Uppfriskande att dricka på is, som aperitif eller till sushi.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN