Matiga våfflor med rom och rödlök

4,6 (7 röster)

avClara Öhrn

Foto: Johnér
Mattiga våfflor.

Matiga våfflor är supergott, detta receptet är extra lyxigt med rom och hackad lök. Det finns fler sätt att fira våffeldagen med, matigare våfflor till våffelmiddag eller som brunch.

Matiga våfflor

Portioner: ca 8 våfflor Tid: 30 minuter

Smet:

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 dl kallt vatten

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 msk smör eller margarin

Topping:

  • 100 gram sikrom, löjrom eller stenbitsrom

  • 2 dl gräddfil

  • 60 gram hackad rödlök

Gör så här:

  1. Vispa ihop mjölet och vattnet till en jämn smet.

  2. Vispa grädden tjock. Blanda ner i mjölsmeten.

  3. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite smör/margarin.

  4. Häll i en knapp deciliter smet och grädda gyllenbruna våfflor.

  5. Lägg de gräddade våfflorna på ett galler så håller de sig frasiga längre.

  6. Toppa med gräddfil, rom och hackad lök.

ARTIKELN HANDLAR OM