Foto: THINKSTOCK
Morotskaka – klassisk kaka

Morotskaka – gott och enkelt recept på den goda kakan

3,6 (136 röster)

Morotskaka är perfekt att bjuda på. Med lite snygg garnering ser den riktigt avancerad ut.
Att använda morötter i bakverk är ett bra trick för att få till riktigt saftiga kakor och bröd.
Morotens dag har sedan 2003 firats den 4 april för att uppmärksamma moroten och dess goda egenskaper.

Morotskaka – recept med färskostfrosting

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl rapsolja
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Frosting

  • 200 g färskost
  • 100 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk citron, valfritt
  • kokosflingor, eller valnötter till garnering

Gör så här

avClara Öhrn

Här är fler recept på goda morotskakor:

Morotskaka med pekannötter och färskostglasyr

Sätt en amerikansk twist på morotskakan och toppa den med pekannötter.

Glutenfri morotskaka

Om du vill skippa gluten är det här receptet på morotskaka allt du behöver.

Morotskaka med picklad fänkål

Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult med smak av kanel och ingefära.

ARTIKELN HANDLAR OM