Morotskaka – gott och enkelt recept på den goda kakan
Morotskaka är perfekt att bjuda på. Med lite snygg garnering ser den riktigt avancerad ut.
Att använda morötter i bakverk är ett bra trick för att få till riktigt saftiga kakor och bröd. Kanel ger den goda, lite kryddiga smaken.
Morotskaka – recept med färskostfrosting
Ingredienser
- 200 g morötter
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 2 dl rapsolja
- 2 tsk kanel
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl mjöl
- 1 msk bakpulver
Frosting
- 200 g färskost
- 100 g smör
- 4 dl florsocker
- 2 msk citron, valfritt
- kokosflingor, eller valnötter till garnering
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Äppelkaka med frosting





1 h

Julens supertårta





3 h
Magisk smashburgare





1 h
Så delar du på hummern som ett proffs
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Bästa recepten till chokladbollens dag
Flippa pannkakor som ett riktigt proffs





30 min
Semmelkladdkaka – ljuvligt gott
Hemligheten bakom berömda rödvinssåsen





1 h
Trillingnötter – så gör du dem själv





45 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Grillböcker: Här är bästa grillrecepten
Minihamburgare av sockerkaka





Baka enkelt grytbröd med oliver





1 h 20 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Baka bröd: Här är allt du behöver
Baka semlor: Så här gör du
Smarriga lökringar med överraskning i
Surkål – här är grundreceptet





1 h
Chatta med PT-Fia: Så lyckas du med en hållbar förändring
Grundrecept på tunna pannkakor





30 min
Syltad rödlök – snabbt och enkelt recept





10 min
Smarta knepet för att göra spunnet socker
Aylas goda dipp med avokado
Frasiga nudelvåfflor





10 min

Rödbetssoppa med syrad grädde





35 min