Pasta med rostad blomkål och parmesan
Pasta med rostad blomkål och parmesan

Pasta med rostad blomkål och parmesan

3,8 (217 röster)

Middagstips

Pasta med rostad blomkål och parmesan – god, billig, vegetarisk och dessutom otroligt god. Det här kan bli en riktig vardagsfavorit. Rostad blomkål får en helt annan smak än när du kokar den och parmesanost och citron sätter extra piff.

Pasta med rostad blomkål

  • Ingredienser

  • 800 g blomkålshuvud
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 50 g smör
  • 2 krm chiliflakes
  • salt och svartpeppar
  • 4 portioner pasta
  • 100 g parmesan

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Pasta med chorizo i tomatsås

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Pasta recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Edamamepasta med purjolök och sesam

15 min

Pasta rosso – familjens favorit

30 min

Pasta med mangold, parmesan och vitlök

20 min

Varmrökt lax med pasta

30 min

Rätterna du lagar på 15 minuter

Billig och mättande mat för en tunn plånbok

Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan

30 min

Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja

1 h

Räkpasta med parmesan

20 min

Pasta med lax och citronsås

20 min

Pasta cacio e pepe

20 min

Pasta med smak av pistage

30 min

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Markiz goda kyckling

35 min

Stuvad blomkål med falukorv

15 min

Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god

40 min

Majrova med brynt smör

40 min

Så gör du den veganska köttfärssåsen riktigt god

1 h

Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

50 min

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Veckans helgtips: Krämig pasta med kyckling

30 min

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

45 min

Tareq Taylors goda chicken nuggets

1 h

Rostbiff med potatissallad och remouladsås

1 h