Pasta med rostad blomkål och parmesan
Pasta med rostad blomkål och parmesan – god, billig, vegetarisk och dessutom otroligt god. Det här kan bli en riktig vardagsfavorit. Rostad blomkål får en helt annan smak än när du kokar den och parmesanost och citron sätter extra piff.
Pasta med rostad blomkål
Ingredienser
- 800 g blomkålshuvud
- 5 vitlöksklyftor
- 1 citron, rivet skal och pressad saft
- 50 g smör
- 2 krm chiliflakes
- salt och svartpeppar
- 4 portioner pasta
- 100 g parmesan
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Edamamepasta med purjolök och sesam





15 min
Pasta rosso – familjens favorit





30 min
Pasta med mangold, parmesan och vitlök





20 min
Varmrökt lax med pasta





30 min
Rätterna du lagar på 15 minuter
Billig och mättande mat för en tunn plånbok
Krämig pasta med bacon och rikligt med parmesan





30 min
Blomkålssoppa med knaperstekt bacon och rucolaolja





1 h
Räkpasta med parmesan





20 min
Pasta med lax och citronsås





20 min
Pasta cacio e pepe





20 min
Pasta med smak av pistage





30 min
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Markiz goda kyckling





35 min
Stuvad blomkål med falukorv





15 min
Blomkålsgratäng – lättlagad, krämig och god





40 min
Majrova med brynt smör





40 min
Så gör du den veganska köttfärssåsen riktigt god





1 h
Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta





50 min
Kycklinggryta med soltorkade tomater





45 min
Veckans helgtips: Krämig pasta med kyckling





30 min
Spenat och valnötsrisoni med kyckling





45 min
Tareq Taylors goda chicken nuggets





1 h
Rostbiff med potatissallad och remouladsås





1 h