Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

4,7 (3 röster)
Foto: Emma Mattsson
Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter. Prova Paolo Robertos sallad med blandade salladssorter och toppa med en riktigt god vinägrett blandad av olivolja, citronsaften och salt.

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

Insalata con verdure e pinoli arrostit

Antal: 6–8 portioner Tid: 25 minuter

Ingredienser:

  • 1 litet salladshuvud eller 1 kruksallad

  • 1 litet ekblads- eller endivsalladshuvud

  • 1 frisésalladshuvud, endast de inre ljusa bladen

  • 1 rejäl näve rucola

  • 2 salladslökar

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 morötter

  • 150 g sockerärtor

  • 2 bladselleristjälkar

  • 15 körsbärstomater

  • 2 msk pinjenötter

Dressing:

  • 4 msk olivolja

  • 2 msk färskpressad citronsaft

  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Ansa och skölj all sallad. Torka salladsbladen med en salladsslunga eller skaka noga av vattnet för att bladen ska behålla sin krispighet. Riv salladen i bitar och lägg den i en stor salladsskål.

  2. Ansa och skölj salladslökarna. Dela vitlöksklyftan i två delar och ta ut grodden i mitten (eller hjärtat, som den kallas i Italien), detta för att få en lite mildare smak. Skiva vit- och salladslök tunt.

  3. Skölj och ansa morötter, sockerärtor och selleri. Skär med hjälp av en osthyvel, morötterna i tunna skivor på längden. Skär sellerin i små bitar.

  4. Skölj tomaterna och halvera dem.

  5. Koka morotsskivor och sockerärtor, i 1 minut, i lättsaltat vatten. Spola sedan av dem med kallt vatten.

  6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, men rör hela tiden och passa noga så att de inte bränns vid.

  7. Blanda samman dressingen.

  8. Lägg alla ingredienser i skålen med sallad, häll över dressingen och blanda väl. Smaka av med salt och eventuellt med lite

ARTIKELN HANDLAR OM