Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

Foto: Emma Mattsson

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

4,8 (5 röster)

Fira påsk - tips för påskhelgen

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter. Prova Paolo Robertos sallad med blandade salladssorter och toppa med en riktigt god vinägrett blandad av olivolja, citronsaften och salt.

Insalata con verdure e pinoli arrostit

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

  • Ingredienser

  • 1 salladshuvud, eller 1 kruksallad (litet)
  • 1 ekblads- eller endivsalladshuvud , litet
  • 1 frisésalladshuvud, endast de inre ljusa bladen
  • g rucola, en rejäl näve
  • 2 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärter
  • 2 bladselleristjälkar
  • 15 körsbärstomater
  • 2 msk pinjenötter
  • Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Bjud på italiensk påskbuffé signerad Paolo Roberto

ÄMNEN I ARTIKELN

Fira påsk - tips för påskhelgen

Recept

Italiensk mat

Tillbehör mat

MER OM GODARE

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Djävulsägg – recept med rostad lök

30 min

Sveriges godaste macka