Foto: JULIA TUVESSON
Fatteh med kikärtor i brynt smör, friterat libabröd, yoghurtdipp med tahini och jalapeños.

Fatteh med kikärtor och yoghurtdipp med sting

5 (1 röst)

Gott, hett och mättande – här bjuder Julia Tuvesson på fatteh med kikärtor i brynt smör, friterat libabröd, yoghurtdipp med tahini och jalapeños.

Fatteh med kikärtor i brynt smör, friterat libabröd, yoghurtdipp med tahini och jalapeños

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 200 g kikärter, sköljda och avrunna
  • 50 g smör
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 dl grekisk yogurt
  • 2 tsk vatten, kallt
  • 2 tsk tahini (sesampasta)
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 jalapeño, finhackad
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 libabröd , gärna råg
  • rapsolja, till stekning
  • salt och svartpeppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
MER OM MAT & DRYCK