Crêpes med champinjonstuvning
Dags för nostalgilunch – crêpes med champinjonstuvning. Grädda tunna crêpes tills de blir gyllene, toppa med några matskedar champinjonfyllning och rulla ihop. Mums!
Ingredienser
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk socker
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 50 g smör, att steka i
Champinjonstuvning
- 2 msk smör
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 0.5 dl vatten
- 2 dl grädde
- 400 g färska champinjoner
- smör , att steka i
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk kinesisk soja
- salt och svartpeppar, efter smak
- 4 msk persilja
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Spätta med champinjonstuvning





35 min
Jianbing – kinesisk gatumat
50 min
Fem svenska fiskar att äta i sommar
Guide till krogar på Gotland i sommar

Kålsoppa med persiljefrikadeller





1 h 30 min

Lunchlåda med inlagd strömming





45 min

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås





30 min

Klassisk lasagne med extra sting till matlådan





1 h

Broccolipaj med ädelost





1 h 30 min

Fruktig biffsallad med chili





40 min

Falsk bouillabaisse





45 min

Kryddig viltkorv





2 h

Purjokräm med laxstrimlor och krutonger





45 min

Smakrik lasagne med viltfärs





2 h

Kronhjort med dill och pumpa





3 h

Jamie Oliver hakar på vegotrenden

Kryddig viltfärs – perfekt till tacos middag





2 h

Fattigmacka med potatis och purjo





10 min

Nio matlådor som förgyller din vardag

Snabbnudlar med lax och sockerärtor





30 min

Vilt – det matsmarta köttalternativet
Asiatiska tacos med ryggbiff i sallatsblad





45 min
Varmrökt lax med pasta





30 min
Tacosoppa med kyckling och nachos





40 min