Ädelostbakelser
Utmärkta munsbitar till glöggminglet
Helena Lyth kom på idén med att göra ädelostbakelser när det var trendigt med naked cakes.
Hon tänkte att det skulle vara coolt i miniformat vilket resulterade i bakelserna.
– Den tunna skivan av krispigt äpple är så otroligt viktig i den här – annars blir den bara kladdig, säger Helena.
Ädelostbakelser
Receptet är taget ur ”Julprassel och decembermys”.
Ingredienser
- 4 skiva kavring
- 1 grönt äpple
- 1 ädelost
- 1 ädelostkräm, tub
- 1 kvist rosmarin färsk
- 1 tsk granatäpplekärnor
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Boken som hjälper dig att planera julmyset
Pepparkakstaco – goda till glöggminglet





30 min
Sockriga saffransbullar – gott saffransfluff





2 h 30 min

Släng inte överbliven frukost – fixa ”gofika”
Ladda för kanelbullens dag
Vinkändisen har flyttat till Sverige: ”Älskar det”
Bouillabaisse med rouille





1 h
Skånsk mjuk pepparkaka med ost





35 min
Surkål – här är grundreceptet





1 h
Choucroute





2 h 20 min
Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester
Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål
1 h
Chili sin carne – Tareqs kryddiga böngryta





1 h 15 min
Aylas goda dipp med avokado
Kreolskans gryta





50 min
Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost





2 h
Salsiccia penne





50 min
Ragu på högrev





3 h
Viltgryta med svenska smaker





2 h 30 min
Potatismos med brynt smör





30 min
Schackhjärtan – julens sötaste kakor





2 h
Enkla knepet för att fritera hemma
Valnöt- och svampragu




