Krämiga ädelostbakelser på kavring.
Krämiga ädelostbakelser på kavring.

Ädelostbakelser

Bli först med att rösta!

Utmärkta munsbitar till glöggminglet

Recept

Helena Lyth kom på idén med att göra ädelostbakelser när det var trendigt med naked cakes.

Hon tänkte att det skulle vara coolt i miniformat vilket resulterade i bakelserna.

– Den tunna skivan av krispigt äpple är så otroligt viktig i den här – annars blir den bara kladdig, säger Helena.

Ädelostbakelser

Receptet är taget ur ”Julprassel och decembermys”.

  • Ingredienser

  • 4 skiva kavring
  • 1 grönt äpple
  • 1 ädelost
  • 1 ädelostkräm, tub
  • 1 kvist rosmarin färsk
  • 1 tsk granatäpplekärnor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Helena Lyths Julprassel och decembermys

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Jul

Julbak

MER OM GODARE

Boken som hjälper dig att planera julmyset

Pepparkakstaco – goda till glöggminglet

30 min

Sockriga saffransbullar – gott saffransfluff

2 h 30 min

Släng inte överbliven frukost – fixa ”gofika”

Ladda för kanelbullens dag

Vinkändisen har flyttat till Sverige: ”Älskar det”

Bouillabaisse med rouille

1 h

Skånsk mjuk pepparkaka med ost

35 min

Surkål – här är grundreceptet

1 h

Choucroute

2 h 20 min

Nytt Godare-magasin: Mat till julens alla fester

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

1 h

Chili sin carne – Tareqs kryddiga böngryta

1 h 15 min

Aylas goda dipp med avokado

Kreolskans gryta

50 min

Duka upp med Ayla Canpunars lyxiga helgfrukost

2 h

Salsiccia penne

50 min

Ragu på högrev

3 h

Viltgryta med svenska smaker

2 h 30 min

Potatismos med brynt smör

30 min

Schackhjärtan – julens sötaste kakor

2 h

Enkla knepet för att fritera hemma

Valnöt- och svampragu

Hemligheten bakom den perfekta pannacottan