Biffig macka med pepprig äppelcrème

MAT & DRYCK

För 4 personer

Ingredienser:

2 ryggbiffar, ca 300 g

1 syrligt äpple

2 msk riven färsk pepparrot

2 tsk dijonsenap

1 dl lätt crème fraiche

salt och peppar

2 hela saltgurkor

4 ciabatta eller annat portionsbröd

1 ask ärtskott eller solrosskott ca 100 g

Gör så här:

Grilla köttet 5-10 cm över glöd 2-3 min på varje sida eller stek i stekpanna.

Skala och grovriv äpplet. Blanda äpple, pepparrot, senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skiva saltgurkan och biffen på längden.

Dela brödet. Lägg hälften av äpple- och pepparrotscrèmen på undre brödhalvorna. Fördela gurkskivorna ovanpå och toppa med ärtskott. Lägg på köttet, resten av crèmen och brödlocket.

Tips! Slå in mackan i folie så att inte fyllningen ramlar ur.

Recept: Scan