Middagstips för hela familjen

Jenny Warsén delar med sig av sina bästa tips

Foto: Ulrika Pousette
Matbloggaren Jenny Warsén tipsar om mat för hela familjen.
MAT & DRYCK

Enkelt och gott – precis så ska det vara nära man lagar mat till hela familjen. Här är fyra snabba middagstips.
– Det här är festlig bjudmat som inte tar speciellt lång tid att röra ihop, säger Jenny Warsén, bloggare och fyrabarnsmamma, som skrivit kokboken ”Middagstipset”.

Vad är hemligheten bakom snabba och enkla rätter?

– Att inte krångla till det med svåra kryddor eller ingredienser som inte finns i alla butiker.

Du är ju fyrabarnsmamma, när du kommer hem med trötta barn och behöver ”slänga ihop” något som alla gillar, vad väljer du?

– Något som sköter sig självt i ugnen. Kanske kycklinggratäng eller något med lax.

Vilken är den mest underskattade ingrediensen?

– Sambal oelek, den kan hetta upp vilken tråkig gryta som helst. Men man måste dosera försiktigt, den är minst sagt kryddig.

Vad skulle aldrig komma in i ditt kök/kylskåp?

– Blodpudding, urk!

Ärligt: Blir det aldrig fryst krögarpytt eller en färdig potatisgratäng hos dig?

– Jodå, jag är precis som alla andra. Ibland räcker inte tiden till, och då finns det genvägar att ta. Även om hemmagjord potatisgratäng är hundra gånger godare.

Vad lagar du i kväll?

– I kväll lagar jag en kreolsk gryta med fläskfile och syltlök.

Familjens favoriter - här är fyra snabba middagstips

Snabbt, enkelt och jättegott blir det när Jenny Warsén står i köket.

Jenny Warsén

  • Ålder: 37 år.

  • Bor: I Växjö.

  • Gör: Egenföretagare som driver Jenny Warsén Mat AB, bloggen Jennysmatblogg.nu och instagramkontot @jennysmatblogg.

  • Aktuell: Med boken ”Middagstipset” (Bonnier fakta).

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept