Rostat vitlöksbröd med tomatkräm

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Frasigt vitlöksbröd med en härlig tomatkräm är ett perfekt tilltugg som kan ätas på stående fot på minglet. Här är vårt bästa recept på vitlöksbröd.

Foto: Johanna Åkerberg Kassel
Rostat vitlöksbröd med tomatkräm

Rostat vitlöksbröd med tomatkräm

Ur Jessica Frejs bok ”Fest på 30 min”.

Ingredienser

  • 6 skivor gott vitt bröd

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 1/2 dl vispgrädde

  • 2 msk kräm på soltorkade tomater (finns där soltorkade tomter står i butiken)

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar

  • 2 nävar ruccola

Gör så här:

  • Rosta brödet ganska hårt och dra vitlöksklyftan över varje brödbit.

  • Dela varje skiva i 3–4 bitar så att en bit är en tugga, och lägg på en skärbräda.

  • Vispa grädden fluffig med elvisp, nästan helt tjock. Blanda i soltorkade tomater, salt och peppar.

  • Toppa brödbitarna med tomatkrämen och ruccola. Servera direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept