Formfranska, gott både nybakat och rostat.

Foto: Fredrik Nylén

Formfranska – perfekt att rosta

3,7 (170 röster)

Bakrecept

Här är ett riktigt lättbakat bröd som passar perfekt som rostbröd.
– Brödet jäser endast en gång, så när du bakar det här brödet behöver du bara hitta på något annat skoj en timme, säger Fredrik Nylén.
Receptet nedan blir två bröd och är från Fredrik Nyléns bakbok ”Matbröd”.

Formfranska

  • Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl
  • Pensling och topping

  • ägg
  • vallmofrön, eller sesamfrön

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

Till shoppen

LÄS VIDARE

Baka ljuvligt doftande bröd med Fredrik Nylén

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Bröd recept

MER OM GODARE

Baka bröd med Fredrik Nylén

Stekpannebröd – stompa

20 min

Tonvis med bröd slängs – i onödan: ”Helt sjukt”