Formfranska, gott både nybakat och rostat.
Formfranska, gott både nybakat och rostat.

Formfranska – perfekt att rosta

3,6 (250 röster)

Bakrecept

Formfranska är ett riktigt lättbakat bröd som passar perfekt som rostbröd.
– Brödet jäser endast en gång, så när du bakar det här brödet behöver du bara hitta på något annat skoj en timme, säger bakbloggaren Fredrik Nylén.

  • Receptet blir två bröd och är från Fredrik Nyléns bakbok ”Matbröd”.

Formfranska

  • Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 13 dl vetemjöl
  • Pensling och topping

  • ägg
  • vallmofrön, eller sesamfrön

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Matbröd

Nylén, Fredrik

Matbröd

199,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Baka ljuvligt doftande bröd med Fredrik Nylén

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Bröd recept

MER OM GODARE

Baka bröd med Fredrik Nylén

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Lantbröd på råg

2 h

Stekpannebröd – stompa

20 min

Kalljästa rödbetsfrallor

1 h 15 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Chokladkolasnittar –segsöta favoriter

30 min

Ostscones – gott till frukost

35 min

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Chokladmoussetårta med mandelbotten

1 h

Grova frallor med tranbär

50 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Baka enkelt grytbröd med oliver

1 h 20 min

Hembakad hönökaka

45 min

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Örtbröd – enkelt och otroligt gott

20 min

Hallongrottor med choklad

45 min

Chokladkaka med rosa topp

1 h 25 min

Lyxiga saffransbullar med mandelmassa

2 h

Snickerskladdkaka

1 h

Frasiga och snabba frukostfrallor utan jäsning

35 min

Kladdkaka med dulce de leche

1 h

Långjästa morotsfrallor

40 min

Så lyckas du med långjäst bröd