Efterrätter - Recept på goda desserter

Foto: Ulrika Pousette
Glassbomb med chokladtopping

Glassbomb med chokladtopping

5 (2 röster)

Glassbomb – det är lite pyssel att använda glass och smält choklad men det blir både fint och fantastiskt gott. Recept ur Baka utan ugn av Camilla Hamid, My kitchen stories.

Glassen behöver stelna i kylen minst sju timmar, gärna över natten.

Glassbomber

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 6 dl havregryn
  • 0.5 msk kallt kaffe, starkt och avsvalnat
  • Fyllning

  • 0.5 sats glasssmet, grundrecept
  • Grundrecept glass

  • 1 l glass
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • Topping

  • jordgubbar, färska
  • 300 g mjölkchoklad
  • guldflingor, ätbara

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM