Foto: Erica Wessman
Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön.

Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön

5 (1 röst)

Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön – här är tre recept hämtade ur Paul Svenssons och Christofer Ekmans nya kokbok ”Rädda maten!” (Bonnier fakta). Boken handlar om hur de lät ”råvaror som förlorat sin estetiska glans eller form få en andra chans i maxade smak- och texturkombinationer”. Varför inte inte börja med
rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön?

Tips: Gör vasslegranité av vasslen som blir över. Koka upp 1 del vassle, 1 del citronsaft och 1 del strösocker. Häll upp i en låg vid form och frys in plant. Ta ut då och då under infrysningen och rör runt för att få in luft. Skrapa upp granitén vid servering.

Rödbeta med färskost, hallonvinägrett och rostade solrosfrön

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 9 rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Hallonvinägrett

  • 5 msk hallonvinäger, recept nedan
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Hallonvinäger

  • 500 g hallon, färska eller frysta
  • 1 l vitvinsvinäger
  • Färskost

  • 1 l mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Till servering

  • 2 dl färskost
  • 1 dl solrosfrön

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM